Hooggevoeligheid bij kinderen

Workshop hooggevoeligheid bij kinderen voor ouders en opvoeders

Tijdens de workshop leer je als ouders of opvoeder alles over hooggevoeligheid bij kinderen en begrijp je beter wat er omgaat in het hoofd van je kind. Maar ook hoe je hem of haar hierbij kunt begeleiden.

Wat is hooggevoeligheid?

Goed kunnen voelen is een prachtig en veel voorkomend talent! Hooggevoelige kinderen zijn meestal erg betrouwbaar, eerlijk, lief en oplettend. Het is echter wel een talent dat vaak wel wat begeleiding en uitleg nodig heeft voor zowel kinderen als hun ouders (opvoeders).  Wanneer je nog niet zo goed weet hoe met je hooggevoeligheid om te gaan, kun je niet lekker in je vel komen te zitten.

Enkele voorbeelden:

  • kinderen kunnen overprikkeld raken
  • last van uitbarstingen
  • slecht slapen
  • hevige emoties ervaren en nog niet goed weten hoe er mee om te gaan
  • veel zorgen maken
  • fysieke klachten zoals buikpijn en hoofdpijn

Is mijn kind hooggevoelig? Doe hier de test.

Hoe om te gaan met hooggevoelige kinderen?

Vanuit mijn deskundigheid als pedagoge en mijn jarenlange ervaring in het begeleiden van (hooggevoelige) kinderen en hun ouders, neem ik je mee in de theorie van hoog- sensitiviteit. Wat is het hooggevoeligheid precies? Hoe kun je overprikkeling voorkomen? Je leert wat je als ouder (leerkracht/opvoeder etc.) kunt doen om kinderen te begeleiden in hun gevoeligheid.

De workshop is voor ouders en opvoeders die meer willen weten over hooggevoeligheid en handvatten willen voor een passende, ondersteunende opvoeding of begeleiding.

Er komen diverse methoden aan bod die je direct kunt inzetten om kinderen met hun gevoeligheid om te leren gaan en het te ondersteunen.  Kinderen ontwikkelen zo meer zelfvertrouwen en komen beter in balans.

Praktische informatie:

Heb je interesse in de workshop? Klik dan hier, dan hou ik je op de hoogte van de data.

Een ouderavond, lezing op school, de opvang of op de werkvloer? Stuur een bericht naar marloes@samenfier.nl voor een aanbod op maat. 

Contact

Wil je meer informatie of ben je benieuwd naar wat ik voor jou en je kind kan betekenen? Vul dan hier je contactgegevens in voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Ik maak graag kennis met je!

PU6A0020

Marloes Bouman
Pedagoge en kinder- en jeugd coach
0031 (0)6 46 293 870