Ervaringen

(moeder)

Hallo Marloes! Hoe gaat het?

Met ons heel goed, we zijn "blij met mij" zullen we maar zeggen.

Het is zo fijn en ze groeit zo!  Ze heeft al een paar keer om hulp gevraagd in de klas, ze was zo trots op zich zelf.. beter kan een schooljaar niet beginnen.  We hebben onze dochter ‘terug’! Ook de vakantie of een dagje uit verlopen ontspannen en ik durf als ouder zoveel meer!

Als ouders moeten we het natuurlijk zelf oppakken, maar voor jou moet het fantastisch zijn om te zien hoe je met elkaar iets kan veranderen in een gezin!

dankjewel!

(moeder)

Hoi Marloes,

Ik wil je even laten delen in een leuk momentje. Vanavond kwamen we in tijdnood bij het naar bed toe gaan. Onze zoon wilde nog heel veel doen en het werd later en later....

Dus ik vroeg: "Hoe gaan we dit nou oplossen?"

"Hmm, mama dat is mijn talent dus dat gaat wel lukken... (denk denk). We doen gewoon geen verhaaltje en dan kan het wel..... (Stilte) Ja, dat is wel goed, wat ik net zei."

Geweldig moment! Geen paniek, geen ruzie, maar een zelf bedachte oplossing.

Tot snel!

(Leidinggevende kinderdagverblijf na workshop voor BSO personeel)

We vonden het een fijne training. Persoonlijk heb ik er ook veel aan gehad!  "Ik weet zeker dat jij je heel snel uit kan kleden". Mijn dochter moest douchen en het leek wel magie! In no time stond ze onder de douche.

Merk aan mezelf dat de positieve insteek mij meer energie geeft!  Alleen dat al is een enorme winst. De grap is dat ik het allemaal weet en op mijn werk het ook toepas, maar thuis is toch anders. Dank voor deze opfriscursus!

(leerkracht)

Vanmorgen heeft hij over de training verteld.

Hij heeft verteld over de gekleurde gedachten, positief over jezelf denken. Complimentjes aan jezelf geven maar ook aan een ander die iets goeds heeft gedaan.

Ik heb daarna de kinderen uitgelegd dat je elkaar kan helpen door positief over elkaar te denken en complimentjes aan elkaar te geven. Hij gaf toen een mooi voorbeeld van een complimentje.

In het begin was hij even zenuwachtig, maar toen hij eenmaal aan het vertellen was en de klas luisterde, ontspande hij ook. Hij heeft een applaus van de klas gehad voor het afronden van de training.

Hij heeft het super gedaan!

(Moeder)

Lieve Marloes,

Ik vind het heel prettig hoe jij alles duidelijk uitlegt aan kinderen en ouders. Onze dochter gaat met veel plezier naar jou toe. Elke keer komt ze weer enthousiast terug en vraagt ze wanneer ze weer mag. Haar talententekening hangt in haar slaapkamer aan de deur en ze is er trots op!

We zijn als ouders zo blij dat we deze stap hebben gezet en ik wil ook nog even  kwijt dat je echt een kanjer bent met veel liefde voor het vak en kinderen. Je doet het echt oprecht met veel passie en liefde.

(moeder)

Hoi Marloes,

Leuk om vandaag de kaartjes die we aan onszelf geschreven hebben in de brievenbus te vinden. Ik denk dat het Jeroen en mij steeds beter lukt om te doen wat we voor onszelf gewenst hebben.

Onze zoon is enorm gegroeid, letterlijk en figuurlijk. Hij staat zichtbaar steviger in zijn schoenen, heeft meer contacten in de groep en heeft geen tot weinig blokkeermomenten meer.

Op vrijdagochtend heeft hij een juf die hij ook een dag had toen hij nog bij de kleuters zat. Zij ziet ook de groei in hem!

(vader)

Hai Marloes,

Vandaag hebben ze een potje voetbal gespeeld met 2 fanatieke jongens. Hij was daar al lang mee gestopt. Telkens drama, huilen, niet eerlijk... Jongens wilde ook niet dat hij meespeelde.

Vandaag onder meespelend oog van de 3 vaders, een tournooitje gespeeld. Zonder drama, niet afgehaakt en achteraf blij! Niet gewonnen, wel gescoord en lekker gespeeld! Heel mooi moment!

Dank je wel!!

(vader en moeder)

Lieve Marloes,

Wij zijn zo blij dat we onze dochter de training hebben laten doen. Het is zo waardevol. Elke keer ging ze er met veel plezier naar toe. Ze is enorm gegroeid en elke dag zien we haar zelfvertrouwen groeien.

Het lukt steeds beter om haar zwarte gedachten om te buigen naar gekleurde gedachten. Ik heb met veel bewondering voor jou om te zien hoe liefdevol je met kinderen en ouders omgaat.

Je doet dit met zoveel kennis, enthousiasme en liefde. Daar mag je heel trots op zijn. Dank je voor al het moois wat je ons hebt gegeven. Dat is voor ons heel waardevol.

Wij hebben het meteen in de praktijk gebracht vanochtend en vanavond, het is werkelijk magisch hoe rustig. Het was alsof het allemaal klopte!
Er zijn zoveel dingen die je tussen de verhalen door aan ons meegeeft, ik wil je daar ontzettend voor bedanken. Het is zo belangrijk om mensen zoals jij in deze tijd te hebben, je zult nog vele kinderen en papa’s en mama’s de juiste plek binnen het gezin geven door je trainingen.

Contact

Wil je meer informatie of ben je benieuwd naar wat ik voor jou en je kind kan betekenen? Vul dan hier je contactgegevens in voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Ik maak graag kennis met je!

Marloes-Bouman

Marloes Bouman
Pedagoge en kinder- en jeugd coach
0031 (0)6 46 293 870