Onzekere kinderen

In mijn praktijk is het mijn grootste drijfveer om kinderen te helpen meer zelfvertrouwen te ontwikkelen.

Kinderen met zelfvertrouwen kunnen met vertrouwen in zichzelf nieuwe situaties tegemoet gaan, kunnen passende oplossingen bedenken en durven voor zichzelf op te komen. Mijn ervaring is dat kinderen met zelfvertrouwen ook meer veerkracht bezitten en steviger in hun schoenen staan.

Veerkracht betekend het vermogen om om te kunnen gaan met situaties die anders lopen dan verwacht, bij tegenslagen of in lastige situaties. Veerkracht zorgt er voor dat kinderen niet meteen uit het lood geslagen zijn maar beter in balans en in hun kracht kunnen blijven staan.

Uit onderzoeken is gebleken dat veerkracht ontstaat door dingen te doen waar je positieve emoties van krijgt. Van activiteiten waar je positieve emoties van krijgt, daar ontstaan ook positieve gedachten en overtuigingen over jezelf.

In de coaching en training bij Samen Fier is dat de reden waarom we altijd starten vanuit talenten van kinderen. Zelfbeeld en zelfvertrouwen groeien als kinderen zich bewuster worden van hun talenten en wanneer zij leren hoe ze deze talenten kunnen inzetten.

Kinderen met weinig zelfvertrouwen hebben veelal last van negatieve gedachten en overtuigingen over zichzelf. ‘Ik kan het niet’, ‘het lukt me niet’ en ‘ik hoor er niet bij’ zijn hier voorbeelden van. Deze zwarte gedachten zijn belemmerde gedachten die kinderen in de weg zitten om onder andere positief over zichzelf te denken. In de coaching help ik kinderen te ontdekken welke overtuigingen hen in de weg zitten en hoe zij deze kunnen ombuigen naar helpende ‘gekleurde’ gedachten. Voor meer informatie over overtuigingen en zelfbeeld klik hier.

Ik geloof er in dat we kinderen kunnen helpen om meer zelfvertrouwen en veerkracht te ontwikkelen, we ons moeten richten op datgene wat al wel lukt. Wat al wel goed gaat, en waar het kind wel al positief over zichzelf denkt. Op deze manier kunnen positieve en helpende overtuigingen groeien en het zelfbeeld positief toenemen.

Contact

Wil je meer informatie of ben je benieuwd naar wat ik voor jou en je kind kan betekenen? Vul dan hier je contactgegevens in voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Ik maak graag kennis met je!

PU6A0020

Marloes Bouman
Pedagoge en kinder- en jeugd coach
marloes@samenfier.nl